Meubelmakers met hout in het DNA

 

Na het succesvol afronden van de opleiding tot meubelmaker op het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam, begon Jacco Bakker in 1996 zijn eigen meubelatelier. In een voormalige koolschuur in Noord-Scharwoude werd op 100 m2 een werkplaats ingericht met drie houtbewerkingsmachines. Al snel werd het atelier uitgebreid naar 300 m2, maar door de steeds grotere vraag naar zijn meubels op maat werd het hier uiteindelijk toch te klein. Daarom verhuisde het meubelatelier in 2003 naar Heerhugowaard.

In Heerhugowaard begon de meubelmakerij met een werkruimte van 700 m2. Maar door de komst van nieuwere en grotere machines en uiteraard meer en grotere opdrachten, was uitbreiding ook hier noodzakelijk. Inmiddels is het vloeroppervlak uitgegroeid naar zo’n 1.200 m2.
 
Intussen werd de eerste showroom in Westzaan geopend. Dit gebeurde in het jaar 2000, in de voormalige meubelfabriek van Jacco’s opa. Sfeer, historie en vakmanschap kwamen weer tot leven in een oud Zaans fabriekspand. Een prachtige ambiance om iedereen de vele mogelijkheden van het maatwerk te laten zien. Ook kwam er een uitgebreide collectie van banken en stoelen, om een compleet interieur aan te kunnen bieden.
  
Ook hier werd de ruimte te klein om het volledige aanbod te laten zien. Daarom wordt in 2006 besloten om de showroom en het atelier weer onder één dak te brengen. In Heerhugowaard wordt boven de meubelmakerij een showroom van inmiddels zo’n 350 m2 gerealiseerd. Hier heeft men gelijk de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de "keuken” van de meubelmaker.
 
In juli 2019 wordt een nieuwe meubelmakerij gebouwd aan de Delta 12 te Heerhugowaard. Hier kunnen we stoken op afvalhout en draaien de zagen op energie van de zon. De showroom wordt nog mooier en groter én is ook middels een lift bereikbaar. We zijn hier helemaal klaar voor nu én de toekomst! 
  
Wilt u ook onderdeel worden van onze geschiedenis? Graag vervaardigen wij uw meubel of keuken geheel op maat! Bezoek onze showroom en atelier voor een vrijblijvend gesprek.